Company Visit Boer, Winkel van het Land

1 sessie van 15:30 - 17:30 uur
Rucphensebaan 69, 4706 PH Roosendaal
Gratis

Luister naar het ondernemersverhaal van Marielle van Overveld

Tijdens de Company Visit vertelt Marielle van Overveld haar ondernemersverhaal. Van het ontstaan van Boer tot het Boer van nu. Over het veranderen van koers, groeipijn, 1001 ideeën, focus houden en successen vieren. Daarnaast gaan we zelf aan de slag tijdens een leuke korte workshop om onze smaakpapillen te verleiden, zodat we zelf ervaren dat een gezonde levensstijl en lekker eten heel goed samengaan.

Het ontstaan van Boer, Winkel van het Land

Het ontstaan van Boer, Winkel van het Land

Op dinsdag 25 maart zijn we te gast bij Boer, Winkel van het Land! Boer is van oudsher een familiebedrijf dat in de tweede helft van de vorige eeuw door Paul van Overveld senior wordt opgericht aan de Rucphensebaan in Roosendaal. De aardappelen en met name de sperziebonen zijn al snel in trek bij in opkomst zijnde supermarktketens. Vanaf de jaren ‘70 worden de eigen geteelde groenten ook rechtstreeks van land aan klant verkocht vanuit een winkeltje op het erf. Zoon Corné breidt het bedrijf in de jaren ‘90 verder uit. Het winkeltje verdwijnt dan een tijdje naar de achtergrond, om uiteindelijk door Corné’s vrouw Mariëlle in volle glorie te worden voortgezet. Ook de derde generatie Van Overveld maakt inmiddels deel uit van het team van Boer.

Praktische informatie

Sessies

1 sessie van 15:30 - 17:30 uur

Locatie

Rucphensebaan 69, 4706 PH Roosendaal

Kosten

Gratis

Data

Dinsdag 25 maart

Boer, Winkel van het Land anno 2025

Boer anno nu is meer dan een plek om je groenten en fruit te kopen. Zo hebben ze een toegankelijke, eigentijdse winkel en in de webshop vind je een ruim assortiment aan lokaal geteelde producten. In de professionele aangrenzende keuken wordt gekookt met verse seizoensproducten die in de winkel verkrijgbaar zijn. En als er wat te beleven valt, zijn hun Boerbus en mobiele Boerbarretjes op locatie inzetbaar voor catering met een gezonde twist.

Klimaat, bodem en de seizoenen worden weer bepalend voor wat en hoe we eten. Daarom geloven ze in de kracht van samenwerking met lokale boeren en telers, die seizoensgebonden producten leveren. Hun doel is om met hun winkel hét verkooppunt te zijn voor telers en producenten in Roosendaal en omgeving. En in onze keuken willen we nog veel meer mensen inspireren om met de seizoenen mee te koken. Daarmee is Boer een bijzondere plek, waar iedereen zich welkom voelt en elkaar kan vinden in een ontdekkingstocht naar het nieuwerwetse koken en eten.

Meld je aan voor de Company Visit!