Kickstartprogramma

6 sessies van 09.00 - 13.30 uur
Mill Hillplein 1, 4701 BS Roosendaal
€ 995 excl. BTW

Najaar 2023

Het Kickstartprogramma is bedoeld voor ambitieuze ondernemers in spé met een vernieuwend idee. Neem ook zeker deel aan het programma als je al net gestart bent met je onderneming en je nog deels in loondienst werkt, maar je bedrijf wel wilt uitbreiden.

Ondernemers aan het woord

Recensies

"StartToGrow zorgt ervoor dat je niet alleen staat als startende ondernemer."

Monique zet met hulp van StartToGrow haar bedrijf goed in de markt. Ze heeft nog steeds heel veel aan wat ze geleerd heeft tijdens het kickstartprogramma. Dat is niet het enige, want tijdens de sessies in het programma leert ze een mede-ondernemer kennen, waarmee ze nu regelmatig spart.

Monique Le Grand,
Time2Heal

"Als je niet weet wat je doel is, ga je er ook niet komen."

Het is belangrijk dat je de juiste mensen met de juiste kennis treft als je onderneemt, mensen die je verder helpen. Net na onze re-branding zijn we het Groeipogramma van StartToGrow ingestapt. Dat heeft ons destijds enorm veel waardevolle inzichten gegeven. Zo hebben we niet alleen de volledige Scale Up methode van Verne Harnish geïmplementeerd in onze bedrijfsvoering, maar ook kunnen sparren met ervaren coaches en mede-ondernemers uit de regio. Dit is van enorme toegevoegde waarde geweest.

Wouter Koen,
Business director Every Day

"We hebben onszelf opnieuw uitgevonden en ontdekt waar iedereen qua persoonlijkheid sterk in is!"

De gesprekken met de coaches en andere ondernemers gaven energie en nieuwe inzichten. We kwamen erachter dat we over veel zaken wel nagedacht hadden maar nu was het tijd om dit in een gestructureerd plan te zetten.

Eric en Tineke Kluin,
Planeka

"Met name het grote netwerk van het StartToGrow heeft mij veel opgeleverd."

Voor mij is StartToGrow een belangrijke sparringpartner op allerlei gebieden, van het vinden van een product tot het verder door ontwikkelen van mijn producten.

Ellen van Gils,
EL4YU

StartToGrow Kickstart programma

Bekijk de 6 verschillende sessies:

Kickoff

Kickoff

Sessie 1

Je krijgt op de eerste dag de kans om je bedrijf te pitchen en kennis te maken met je medecursisten. Samen ga je aan de slag met het maken van een basisplan voor jullie ondernemingen.

Strategie

Strategie

Sessie 2

Tijdens de tweede sessie ga je aan de slag met het maken van een Business Model Canvas. Je brengt je onderneming in kaart aan de hand van de waardepropositie, je potentiële klanten en de leveranciers waarmee je te maken krijgt. Vervolgens brengen we je te verwachten kosten en opbrengsten in kaart. Het voordeel van dit canvasmodel is dat je de sterke en zwakke punten van je bedrijf in kaart krijgt, al voordat je start met je onderneming. Zo vergroot je de kans van slagen.

Marketing & Sales

Marketing & Sales

Sessie 3

Het opstellen van een marketingplan is iets waar veel startende ondernemers mee worstelen. Want hoe presenteer je je nieuwe bedrijf aan je potentiële klanten? Hoe word je online zichtbaar en hoe kom ik aan klanten? Ook denk je dieper na over de vraag of je wel online zichtbaar moet zijn. Misschien is offline zichtbaarheid voor jouw bedrijf wel beter. Ook in dat geval leer je jezelf presenteren. Al deze zaken vermeld je in jouw sales- en marketingplan.

Financiën

Financiën

Sessie 4

Voordat je goed kunt starten met je bedrijf, is het belangrijk om een investeringsbegroting te maken. Daarmee gaan we aan de slag tijdens deze sessie. We bekijken wat je bedrijfskosten zijn en naar wat jouw bedrijf financieel gezien oplevert. Dit doen we door het maken van een begroting. Zo kun je op een zo kort mogelijke termijn doorgroeien. Zeker ook omdat je op deze manier zeker weet dat je de benodigde financiële middelen hebt om je kosten te kunnen dekken.

Leiderschap

Leiderschap

Sessie 5

Als je een eigen bedrijf hebt, dan is het belangrijk dat je op een goede manier leiding kunt geven. Dit leer je ook tijdens het Kickstartprogramma. Je leert meer over je sterke punten en valkuilen als leidinggevende. Je leert ze herkennen, zodat je optimaal aan het werk kunt gaan als leidinggevende. Hierbij helpt het ook om een goed netwerk te hebben. Je brengt gestructureerd in kaart wie er tot je netwerk behoort. Zo zet je je kwaliteiten en die van de mensen uit je netwerk optimaal in. Daar profiteer jij van, maar ook de mensen in je netwerk profiteren ervan.

Businessplan

Businessplan

Sessie 6

Op de laatste dag van het Kickstartprogramma verzamel je alle opgedane kennis en alle informatie. Zo ontstaat er een goed businessplan met een concreet actieplan waarin jouw ondernemersambities staan. Jouw businessplan bestaat niet uit algemene theorieën, maar je hebt een overzicht van alle acties die passen bij jouw onderneming. Je sluit het programma af met een pitch over jouw bedrijf. Je presenteert aan een deskundige jury met ervaren ondernemers, die je gouden tips geven voor een goede start van jouw bedrijf.

De meerwaarde van het Kickstart programma

De meerwaarde

 • Compleet businessplan

  Na het Kickstartprogramma heb je een compleet businessplan in handen

 • Klantfocus

  Je krijgt duidelijk wie en waar je klanten écht zijn
 • Salesstrategie

  Je leert hoe je gericht een sale maakt zonder jezelf in de vingers te snijden

 • Financieel overzicht

  Je weet wat jouw onderneming kost én oplevert
 • Effectieve marketing

  Je leert hoe je effectief met offline en online marketing aan de slag kunt
 • Kwaliteiten en uitdagingen

  Je leert je kwaliteiten en uitdagingen goed in kaart te brengen

Praktische informatie

Sessies

6 sessies van 09.00 - 13.30 uur

Locatie (ovb)

Mill Hillplein 1, 4701 BS Roosendaal

Kosten

€ 995 excl. BTW

Data

Vrijdag 13 oktober, vrijdag 27 oktober, vrijdag 10 november, vrijdag 24 november, vrijdag 8 december, vrijdag 22 december

Informatief

De locatie van de trainingen is: Associate Degrees Academie Roosendaal, Mill Hillplein 1, 4701 BS Roosendaal. De kosten van de training bedraagt € 995,- exclusief btw. Voorafgaand aan het programma vindt een kennismakingsgesprek plaats. Ben je werkzaam in de aangesloten gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Woensdrecht, Steenbergen of Etten-Leur, dan zijn de kosten voor de training € 495,-.

Schrijf je direct in voor ons Kickstart programma

Voor de enthousiaste en serieuze ondernemer met een innovatief idee