‘We mogen trots zijn op de ondernemers in West-Brabant’

Tummers Food Processing Solutions, een wereldwijde speler in de aardappelverwerkende industrie, werkt samen met diverse internationale spelers. In de industriële wereld van vandaag is bijdragen aan een duurzamere en groenere industrie belangrijk. Deze vraag speelt vooral bij grote merken, merkt Managing Director Machinebouw Lennaert van Dijk. ‘We moeten dus vooral onze eigen machines aanpassen, om op een duurzame manier te produceren. De industrie vraagt om dergelijke oplossingen en dat hebben wij 6 jaar geleden al gezien en hebben geïnvesteerd om deze wens werkelijkheid te laten worden'. Daarom worden de machines bij Tummers Food Processing Solutions niet meer aangedreven door aardgas en andere fossiele brandstoffen, maar door middel van het innovatieve E2E-systeem. Wij hebben op onze eigen lokaties geïnvesteerd in duurzaamheid. Wij zijn steeds bewuster van onze verantwoordelijkheid naar de samenleving en de industrie, omdat wij hier een grote impact kunnen hebben op het gebied van duurzaamheid.

Het unieke E2E-systeem
Tummers Food Processing Solutions heeft een indrukwekkende stap gezet in de richting van duurzaamheid met hun E2E-systeem. Dit innovatieve systeem vermindert de emissie bijna tot nul en verlaagt tegelijkertijd het energieverbruik. Het unieke aan het E2E-systeem is de manier waarop het de beschikbare warmte binnen het productieproces efficiënt benut. Door de restwarmte op te vangen en opnieuw te gebruiken, maximaliseert het systeem de energie-efficiëntie. Het E2E-concept is niet alleen vernuftig in zijn werking, maar ook indrukwekkend in zijn capaciteit. Het systeem zet een hoeveelheid energie om die equivalent is aan wat 14 voetbalvelden aan zonnepanelen genereren. Dit maakt het E2E-systeem van Tummers tot een baanbrekende oplossing in het bevorderen van duurzame productie en het bestrijden van klimaatverandering.

Een maatschappelijk betrokken, grote speler
Lennaert is enthousiast over de Rabobank StartToGrow Awards en hij is zeer blij dat Tummers Food Processing Solutions dankzij hun E2E-systeem heeft gewonnen. Hij ziet het als een mooie erkenning voor het harde werk dat er verzet wordt, een 'kers op de taart'. Als belangrijke werkgever in de regio, waarderen ze deze aandacht. De gemeente Woensdrecht droeg Tummers voor de StartToGrow Awards voor, nadat het bedrijf al eerder een prijs van deze gemeente ontving voor hun manier van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Tummers, actief in de lokale gemeenschap, sponsort verschillende evenementen, zoals jeugdvoetbaltoernooien, het Brabantse Wal Festival en veldrijden in Hoogerheide. Hun steun aan lokale sportclubs illustreert hun bijdrage aan de maatschappij, niet alleen als bedrijf maar ook als betrokken communityspeler. Kortom, Tummers zet zich in voor zowel zakelijk succes als maatschappelijke betrokkenheid.

Heel blij met de Rabobank StartToGrow Awards én met StartToGrow
Tummers Food Processing Solutions is oprecht blij met de StartToGrow Awards als initiatief. Het is een stimulerende kracht voor ondernemers in West-Brabant. Het event is niet alleen een prachtige gelegenheid om West-Brabantse ondernemers in het zonnetje te zetten, maar ook een teken van de dynamische en innovatieve geest in deze regio. Tummers is dankbaar voor deze kans om via de StartToGrow Awards hun werk en prestaties in de schijnwerpers te zetten. Ze wensen alle genomineerden van de awards veel succes voor de toekomst, waarbij ze benadrukken dat in deze competitie iedereen al een winnaar is. De indrukwekkende diversiteit en vooruitstrevendheid van de bedrijven in West-Brabant benadrukken hoe levendig de zakelijke gemeenschap is. Tummers juicht de aanhoudende groei en succes van alle ondernemers in de regio toe, mede dankzij de ondersteuning van StartToGrow.